‘t Luikertje, Opwijk

Aan de schoolpoort in de Nijverseelstraat is een duidelijke schoolzone aangeduid. Het poorteffect wordt gecreëerd door middel van groene stroken met een tekstvermelding ‘schoolzone’. Verkeerseilandjes met uiltjes versmallen de straat. Het is verboden te parkeren in de schoolzone.

De Luikerweg is de eerste schoolstraat in de gemeente. Dat betekent dat autoverkeer er periodiek verboden wordt en de straat met een poort afgesloten wordt vanaf de Nijverseelstraat tot achteraan de school. Vanaf de Steenweg naar Dendermonde wordt de Luikerweg gedurende deze periodes doodlopend. De bewoners zullen hun woning dan enkel kunnen bereiken via de Steenweg naar Dendermonde

De schoolstraat is elke schooldag van toepassing van 8.15 tot 8.55 uur en van 15.25 tot 15.50 uur, behalve op woensdagmiddag van 11.50 tot 12.15 uur.

De gemeente huurt een weide, waar leerkrachten en het schoolpersoneel hun auto kunnen parkeren op zowat honderd meter van de school.

bron