Fietsersbond

Fietsen is de toekomst

Als fietser lever je een positieve bijdrage aan je omgeving, het milieu, klimaat, de mobiliteit én de plaatselijke middenstand. Fietsen is een eenvoudige oplossing voor heel wat complexe problemen. Daarom willen we dat:

  • je veilig, gezond en plezierig naar elke bestemming kan fietsen
  • meer mensen kiezen voor de fiets als dagelijks vervoermiddel

Wie vertolkt de stem van de fietsers?

De Fietsersbond komt op voor alle fietsers in heel Vlaanderen en Brussel. We lobbyen, voeren acties, geven advies, zijn gesprekspartner met meer dan 125 gemeentebesturen… Kortom, we zetten druk op het beleid:

  • om meer en betere fietspaden, fietsroutes en meer ruimte te voorzien voor fietsers
  • om de verkeersregels aan te passen op maat van fietsers
  • om fietsen naar het werk fiscaal interessanter te maken