Vlaamse Stichting Verkeerskunde

In Vlaanderen sterven elk jaar nog altijd meer dan 300 mensen in het verkeer. Dat vreselijke getal naar beneden krijgen, is een permanente drijfveer voor al wie bij de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) werkt. Via een doelgroepgerichte aanpak wil de VSV daarom alle Vlamingen, van jong tot oud, sensibiliseren en samenbrengen rond veilig verkeer en duurzame mobiliteit. Dat realiseert ze met een open geest, op een praktische en duurzame manier en door met alle mogelijke partners samen te werken.

Om de verkeersveiligheid en -vaardigheid van de jongste en meest kwetsbare weggebruikers te verhogen, ontwikkelde de VSV een aanbod Verkeer op School, met leerlijnen voor zowel basis- als secundair onderwijs.

De VSV werd bij decreet opgericht door het Vlaams Parlement en voert projecten uit in opdracht van de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Vlaamse Stichting Verkeerskunde
Stationsstraat 110
2800 Mechelen 

www.verkeeropschool.be.