Stichting Vlaamse Schoolsport

Stichting Vlaamse Schoolsport SVS zet in op actieve verplaatsingen in het kader van een kwalitatief bewegingsbeleid op school. SVS biedt daarvoor ondersteuning aan de scholen rond fietsvaardigheid, actieve verplaatsingen tijdens de schooluren voor buitenschoolse activiteiten en een veilige en beweegvriendelijke schoolomgeving.
SVS heeft voor elk onderwijsniveau een aanbod om op school rond fietsvaardigheid te werken.

  • Voor de kleuters is er ‘Doki op wieltjes’, waar kleuters met de loopfiets leren fietsen op school.
  • Lagere scholen kunnen aan de slag met ‘Meester op de fiets’. Dit project werd ontwikkeld in samenwerking met VIAS en Mobiel 21. Hierbij komt een ‘fietsmeester’ of ‘fietsjuf’ naar de school om op school praktische fietseducatie te geven.
  • In het secundair onderwijs biedt SVS ‘Bike@school’ aan. Dit project is gericht op fietsvaardigheid en verkeerseducatie en werd ontwikkeld in samenwerking met VSV. Ook de leerlingen die reeds fietsvaardig zijn worden uitgedaagd om zich te verdiepen in de wereld van het trailbiken met wereldkampioen Kenny Belaey als Peter van dit project.

SVS CENTRAAL SECRETARIAAT
Leopold II-laan 184 D
1080 Brussel
E-mail.: svs@schoolsport.be
Tel.: 02 420 06 80