‘t Blokje, Loenhout

GS ‘t Blokje is een heel verkeersactieve school met een sterk uitgebouwde fietspooling. Door de start van de bouwwerken aan de nieuwe school moesten de verzamelplaatsen en routes voor de fietspooling echter aangepast worden. Daarom werd naast de school een schoolstraat ingericht waarbij bovendien de laatste 5 parkeerplaatsen voor auto’s, gedurende de periode van de schoolstraat, exclusief voorbehouden zijn als fietsparkeerplaatsen. Zij bieden de ouders die de kinderen met de fiets begeleiden een comfortabele wachtzone. De school combineert dit met de voetpooling die dit jaar eveneens werd opgestart. Kinderen die met de wagen worden opgehaald, kunnen daarmee onder begeleiding naar het 250m verder gelegen gemeenteplein stappen. Dit alles zorgt er voor dat er aan de schoolpoort op het einde van de schooldag slechts een 6-tal auto’s verschijnen (voor 300 lagere school kinderen).