Gemeente Zemst

Vier van de acht basisscholen van Zemst hebben bij het begin en einde van de schooldag een schoolstraat. Een vaste bloembak op straat (met de nodige borden zoals een C3-bord met onderborden schoolstraat, uitzonderingsborden en het tijdsvenster) zorgt voor de aanduiding. Dus zonder bijkomende nadars of slagbomen. Dit werkt. De schooldirecteurs zijn zelf regelmatig op straat aanwezig om (groot)ouders persoonlijk aan te spreken bij het negeren van het doorgangsverbod. Hardnekkige foutrijders (gelukkig uitzonderingen) ontvangen een GAS-boete. In één van de vier deelnemende scholen is er een uitzondering voor een arts en kinesist die hun praktijk hebben in die straat. Beiden houden in hun planning met patiënten echter rekening met de schoolstraat, en zullen iemand die moeilijk te been is zo veel mogelijk plannen buiten de uren van de schoolstraat.

contact: 
Katleen Delbeke, mobiliteitsambtenaar gemeente Zemst
katleen.delbeke@zemst.be
015/62 71 43

De Tuimeling, Zemst