Vlaamse scholierenkoepel

De Vlaamse Scholierenkoepel is een vereniging voor en door scholieren. Met een grote achterban is VSK dé stem van scholieren in Vlaanderen. In 2016 hielden we een grote bevraging bij 17 000 scholieren over wat elke leerling moet leren op school. Daaruit bleek dat jongeren actief willen meewerken aan een positief gezondheidsbeleid en verwachten dat ze opgeleid worden tot goed geïnformeerde en kritische wereldburgers.

Elke dag verplaatsen honderdduizenden jongeren zich om naar school te gaan. Ze willen mee nadenken over hoe de mobiliteit en de luchtkwaliteit aan de schoolpoort aangepakt kunnen worden. Met deze campagne kunnen leerlingen, samen met ouders en scholen, streven naar een gezondere schoolomgeving.

Vlaamse Scholierenkoepel vzw
Nijverheidsstraat 10
1000 Brussel
T 02 894 74 74
www.scholierenkoepel.be