VBS Bolderberg, Heusden-Zolder

Goed nieuws uit Bolderberg, want vanaf 1 september 2020 zijn ze een schoolstraat rijker. De testfase eind vorig schooljaar aan de basisschool in de Kluisstraat werd positief geëvalueerd en krijgt dus een vervolg. Het concept werd in overleg met de school verfijnd en wordt dus vanaf 1 september officieel. Met deze actie maakt het lokaal bestuur letterlijk ruimte aan de schoolpoort voor voetgangers en fietsers én creëren we een veilige schoolomgeving voor onze schoolkinderen. Het project is een actie in kader van het Scholenplan en is een samenwerking tussen het lokaal bestuur, VBS Bolderberg, de ouderraad, de fietsersbond en de dorpsraad.

In een schoolstraat worden gemotoriseerde voertuigen een half uurtje voor start en einde van een schooldag geweerd. De weg is met andere woorden voorbehouden aan voetgangers en fietsers. Natuurlijk krijgen hulpdiensten en vergunninghouders nog toegang. De straat uitrijden is wel steeds toegelaten, bijvoorbeeld door bewoners die naar hun werk vertrekken. Ze doen dit stapvoets, laten de doorgang vrij voor zwakke weggebruikers, verlenen hen voorrang en stoppen indien nodig.

De schoolstraat zal van toepassing zijn in het gedeelte van de Kluisstraat tussen Vrunstraat en Averbodeshof op de volgende momenten:

  • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.15 tot 8.45 en van 15 tot 15.30 uur
  • woensdag van 8.15 tot 8.45 en van 12 tot 12.30 uur.

Een nieuwe straat moet natuurlijk officieel geopend worden. Op vrijdag 4 september nemen de leerlingen van het leerlingenparlement deze belangrijke taak op zich. Want net zoals in het Scholenplan zijn het de leerlingen die centraal staan. Wij gaan alvast op zoek naar een gepaste schaar!

Bron: https://www.heusden-zolder.be/schoolstraat-in-bolderberg

Bekijk hier het filmpje: https://www.facebook.com/gemeenteheusdenzolder/videos/745311636038529/